Pieni kiitos rikkailta

-------

-----

Me olemme sinulle rehellisiä: sinä et koskaan tule saamaan lottovoittoa. Sen sijaan tulet todennäköisesti työskentelemään perse ruvella loppuelämäsi ajan, ja vielä kaiken lisäksi surkeassa ammatissa. Ja kaikki se vain sen vuoksi, että satuit syntymään väärään luokkaan. Se on tosiasia: sinä olet yksi palkkaorjista. Olemme hyvin pahoillamme!

Sen takia sinulla ei ole tarpeeksi koulutusta, tapoja, yhteyksiä, hyvää makua etkä sinä ole tarpeeksi itsevarma tullaksesi milloinkaan yhdeksi meistä. Tarkasti ottaen: tarvittaisiin luultavasti puhelinluettelon paksuinen kirja kertomaan kaikki ne epäreilut edut, jotka meillä on sinuun verrattuna. Ja siksi olemme varmoja, että sinä vieläkin uskot vanhoihin satuihin “oikeudesta” ja “kaikkien tasa-arvoisista mahdollisuuksista”.

Tottakai meidän järjestelmämme kaltaisessa hierarkiassa on huipulla aina ahdasta. Tosiasia on että me olemme jo täällä - ja pidämme asemastamme niin paljon, että haluamme myös pysyä täällä. Mutta ainahan löytyy ihmisiä, jotka ovat alempana hierarkiassa kuin sinä. Sinä voit katsoa heitä karsaasti, leikkiä välillä laupeaa ja - aina silloin tällöin - potkaista mojovasti heiltä hampaat kurkkuun. Jopa astianpesijäkin löytää kerjäläisen, joka on hänen alapuolellaan hierarkiassa, ja voi pilkata ja sylkeä tätä. Joten ole kiitollinen, että aina löytyy siirtolaisia, pakolaisia, prostituoituja ja kodittomia.

Muista aina: jos kaikilla olisi yhtä hyvät taloudelliset ja yhteiskunnalliset etuoikeudet kuin meillä, kukaan ei tekisi likaisia, tylsiä ja huonopalkkaisia hommia. Eikä olisi ketään joka taistelisi meidän sodissamme eikä sokeana tottelisi käskyjämme totalitaristisissa yhtiöissä. Eikä varmastikaan olisi ketään, joka marssisisi nöyränä kuolemaan ilman että koskaan sai elää täyttä, luovaa elämää. Sen takia pyydämme sinulta: jatketaan samaan malliin!

Todennäköisesti sinulla ei ole samanlaista ahneutta, pohjatonta himoa rahaa kohtaan eikä samanlaista mainetta kuin meillä. Ja vaikka sinä vilpittömästi haluaisitkin muutosta elämääsi, pelkäät sitä niin paljon, että mieluummin pysyttelet kaltaistesi joukossa ja täriset omassa helvetissäsi. Elelet elämääsi mekaanisesti ja näyttelet roolisi. Koko ajan pelkäät mitä muut ajattelisivat, jos oikeasti yrittäisit muuttaa vallitsevaa järjestelmää.

Tottakai me harjoitamme “hajoita ja hallitse” -politiikkaa kun meistä siltä tuntuu: hyvinpalkatut työläiset vastaan huonosti palkatut; ammattiliiton väki vastaan liittoon kuulumattomat; miehet vastaan naiset; suomalaiset työläiset vastaan italialaiset vastaan puolalaiset vastaan turkkilaiset vastaan kurdit vastaan vietnamilaiset... Koko ajan me pienennämme palkkoja ja perustelemme sen teeseillä kuten “pidämme Porholan talouden hyvässä kunnossa” tai “kilpailukyky” tai “kysynnän ja tarjonnnan laki” tai “sisäinen turvallisuus” tai “suunnaton velkamäärä”. Hyvillä mielin poljemme sinut katuojaan heti, jos alat ryppyilemään ja vaarannat voittomme. Antaaksemme sinulle pienen hengähdystauon jokapäiväisestä talouden talutusnuorasta ja tylsyydestä, voit ottaa osaa mukavaan “rasti-ruutuun” -visaan, jolle yleisen tyytyväisyyden nimessä olemme antaneet nimeksi “vaalit”. Olemme niin iloisia siitä, että sinulla ei ole harmainta aavistustakaan mitä oikeasti tapahtuu - sen sijaan syytät ulkomaalaisia, harmaan työn tekijöitä, juutalaisia, sosiaalipummeja, sairaslomalla lintsaavia teeskentelijöitä, puissa keikkuvia ympäristönsuojelijoita ja monia, monia muita.

Meitä myös huvittaa, miten niin moni teistä vielä saarnaa “työn ihanuutta” vaikka suurin osa taloutemme työpaikoista tuottaa vain saastetta, tuhoaa sekä fyysisen että henkisen terveytesi ja hiljalleen valuttaa sinusta elämän ( joka totta puhuen on sinun ainokaisesi ). On selvää, että me emme tiedä paljoakaan työstä. Mutta olemme iloisia että SINÄ tiedät.

Tottakai sinun elämäsi voisi olla toisenlainen. Yhteiskunta voitaisiin organisoida järkevällä tavalla tyydyttämään ihmisten todellisia tarpeita. Sinä ja sinun kaltaisesi voisivat nousta ja taistella yhdessä vapautuaksenne meidän hallinnastamme. Mutta sitähän sinä et tajua! Itse asiassa et edes osaa kuvitella, että toisenlainen elämä olisi mahdollista. Ja tämä on ehkä sekä suurin että tärkein järjestelmämme saavutus: se varastaa sinun unelmasi, sinun luovuutesi ja sinun kykysi toimia ja ajatella itsenäisesti.

Siksi haluamme kiittää sinua sydämettömän sydämemme pohjasta. Sinun aito uhrauksesi mahdollistaa meidän korruptoituneen ylellisyytemme; sinun työsi ylläpitää meidän järjestelmäämme. Monet, monet kiitokset siitä, että sinä tiedät paikkasi - etkä edes tiedosta sitä.

tv. Porholan porhot